Daruirea unui buchet sau a unui aranjament floral este un gest foarte elegant si, strict din punct de vedere material, foarte accesibil. Un artist floral desavarsit poate alcatui un astfel de cadou impresionant chiar si cu un buget minuscul. Alaturarea cu pricepere a florilor intr-un ansamblu plin de viata sau chiar cu structura arhitecturala si care sa nu coste foarte mult este apanajul exclusiv al unui expert in acest domeniu. Chiar daca buchetele si aranjamentele de flori pe care orice domn trebuie sa stie sa le daruiasca sunt la indemana oricui si mai ales, pot ajunge rapid la destinatar prin intermediul magazinului online, in lume exista cateva soiuri de flori, cu totul si cu totul speciale, evaluate la sume exorbitante, datorita raritatii sau insusirirlor acestora. Prin urmare, iata care sunt cele mai scumpe flori din lume.
Cu siguranta deschiderea unui astfel de top cu flori ca lalelele, atat de accesibile si usor de incorporat in orice buchet sau aranjament, este o surpriza. Insa daca ne intoarcem inapoi in timp, acum cateva sute de ani, bulbii de lalelele erau mai scumpi decat bijuteriile. Aceste flori atat de indragite in Turcia erau aproape necunoscute in Europa si astfel, erau considerate un simbol al luxului. Tradusa in valoarea de astazi a banilor, un singur bulb de lalea costa in secolul al XVII-lea in jur de 6000 de dolari actuali.
Aceasta orhidee nu este una obisnuita. Pretul sau exorbitant este dat nu doar de frumusetea aparte, cumva straina a acestei flori exotice, ci si de raritatea sa. Aurul din Kinabalu atrage privirile datorita petalelor sale verzi, alungite, patate cu rosu. Aceasta bijuterie vegetala poate fi intalnita exclusiv in Parcul National Kinabalui din Malaezia. Dincolo de faptul ca acesta este singur loc in care creste, cultivarea ei este extrem de complicata. In general, planta creste doar in aprilie-mai insa poate dura ani de zile pana cand, in cele din urma, va inflori. O singura orhidee de acest fel costa in jur de 6000 de dolari.
Foto: "Paphiopedilum rothschildianum". Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons
Desi seamana foarte bine cu o orhidee cymbidium des intalnita in buchete si aranjamente, Shenzhen Nongke este orice, mai putin o orhidee obisnuita. Aceasta specie nu exista in natura ci a fost conceputa in totalitate de o echipa de oameni de stiinta in cadrul unui experiment. Cercetarea specialistilor s-a intins pe 8 ani de zile si dureaza intre 4 si 5 ani pentru ca planta sa infloreasca. Dincolo de frumusetea sa eleganta, se spune ca aceasta orhidee are si un gust cu totul deosebit. Orhideea Shenzhen Nongke este evaluata la 200 000 de dolari.
Dadiv Austin este unul dintre cei mai faimosi horticultori din lume, specializat in obtinerea unor noi soiuri de trandafiri. In 2006, lumea florilor a fost luata pe sus de aparitia unui nou trandafir, nemaivazut pana atunci si de o frumusete aparte: trandafirul Julieta. Timp de 15 ani, David Austin a muncit la conceperea acestui soi absolut spectaculos, cu o dispunere uimitoare a petalelor, un colorit unic si un parfum foarte, foarte delicat. Trandafirul Juliet este numit in Marea Britanie trandafirul de 3 milioane. 3 milioane de lire.
Aceasta exotica regina a noptii este o planta atat de pretioasa incat valoarea ei este inestimabila. Motivul pentru care aceasta floare de cactus, in fapt, este atat de valoroasa este ciclul sau de viata. Kadupul infloreste extrem de rar, doar noaptea iar pana in zori se ofileste. Mai mult de atat, in momentul in care este culeasa, floarea moare.
Etichete