Chiar daca suntem la mijlocul lui februarie, ne pregatim de pe acum pentru Dragobete si primele zile ale lui martie. Indiferent de ocazia pentru care ai nevoie de un cadou, nu exista unul mai potrivit decat florile de primavara.

Baiatul cu Flori va pune la dispozitie o selectie spectaculoasa cu flori de primavara. In acelasi timp, daca niciunul dintre aranjamentele ready to offer nu este potrivit, in floraria online ramane disponibil serviciul bespoke. Pentru a beneficia de acesta, trebuie sa luati legatura cu designerii nostri, sa ne spuneti bugetul si sa ne dati cateva detalii despre destinatara. La final, vom obtine impreuna un cadou unic, conceput exclusiv in functie de preferintele si personalitatea destinatarei.

Descopera aici colectia de flori de primavara!

 

Flori de primavara: Frezii pline de parfum

Freziile sunt unele dintre cele mai indragite flori de primavara. Acestea au un parfum elegant, inconfundabil, si sunt disponibile intr-o ampla gama de culori astfel incat acestea pot fi integrate cu usurinta in orice buchet sau aranjament floral. Mai mult de atat, aceste flori transmit numeroase mesaje emotionale si chiar spirituale. In limbajul victorian al florilor, freziile simbolizeaza increderea completa, iar in numerologie vibreaza pe frecventa lui 9, ceea ce semnifica un final de drum si, in acelasi timp, sansa unui al doilea inceput.

 

Flori de primavara: Lalele, simboluri ale iubirii desavarsite

Originare din Asia Centrala, lalele au castigat atat de mult in popularitate incat au declansat o adevarata isterie sociala si financiara in a doua parte a secolului al XVII-lea. Totusi, legenda lor s-a nascut cu mult inainte de Tulipmania si spune povestea de dragoste imposibila, dar atat de frumoasa, intre Farhad, un pietrar de rand, si Shirin, o printesa gratioasa.

Flori de primavara: Zambilele, mesagerii tandreturilor tinere

Aceste flori se gasesc in toate gradinile din tara si sunt indragite pentru culorile lor vibrante, precum si pentru parfumul puternic. Ca multe alte bijuterii vegetale, zambilele isi au originea in mitologia greaca. Se spune ca in vremurile cand zeii greci se amestecau inca printre muritori, Hyakinthos, un baiat obisnuit s-a imprietenit cu Apollo. Gelos pe atentia pe care o primea muritorul, furiosul Zephyr a suflat o pala puternica de vant in timp ce zeul si Hyakinthos se jucau cu un disc. Intors brusc de pe traiectoria lui, discul l-a lovit pe baiat. De durere si ca cinsteasca vesnic memoria prietenului sau, pe locul pe care a cazut, prin puterea lui Apollo, au rasarit zambilele.

In limbajul victorian al florilor, zambilele semnifica statornicia si sinceritatea.

 

Flori de primavara: Liliacul, arbustul magic

Peste tot in lume, arbustul cu flori roz sau albe are o aura mistica. Vechii celti credeau ca este o componenta indispensabila a ritualurilor de dragoste, in timp ce in Rusia este inclus in ritualurile care au loc in primele zile de viata ale copiilor pentru a le aduce intelepciune.

In limbajul victorian al florilor, liliacul simbolizeaza o dragoste veche si statornica, dar care nu si-a pierdut flacara pasiunii.

 

Flori de primavara: Anemone, simboluri discrete ale iubirii

Desi arata complet diferit, anemonele si trandafirii au un lucru surprinzator in comun: originea mistica a ambelor flori este legata de acelasi eveniment din legendele elene: moartea lui Adonis in bratele zeitei Afrodita. Daca trandafirii rosii au rasarit din picaturile de sange cazute de pe talpile goale si ranite ale zeitei, anemonele s-ar fi nascut din lacrimile zeitei. De aceea, anemonele sunt simbolurile ale dragostei nemuritoare, dar si ale fragilitatii fiintei umane.