ingrijire buchet de flori

Când primim un buchet de flori în dar, primul gând este “Cum voi reuși să-l păstrez cât mai mult timp fără să se vestejească?”. Sunt convinsă că fiecare femeie a primit unul (sau poate mai multe) buchete de flori de care nu s-a putut despărți.

Pentru a ne păstra florile cât mai multe zile în vază nu trebuie să ducem o luptă extenuantă, ci mai degrabă un proces simplu, dar foarte atent.

Pentru a le prelungi viața, înainte de a pune florile în vas trebuie să le dăm un “boost de energie”, un fel de “Bine ați venit acasă!”. Ce înseamnă asta?

Înseamnă că vom reîmprospăta tăieturile tijei și vom tăia 2 cm, oblic- pentru a putea avea o suprafață mai mare de absorbție a apei. În vasul în care ținem buchetul, vom pune apă până la jumatatea tijei și vom avea grijă să tăiem frunzele existente pe această jumătate.

După ce v-ați împrietenit, urmează crearea unei rutine, formate din patru pași, prin care vom avea grijă ca florile noastre să rămână frumoase cel putin o săptămână.

  • - Pasul 1: Tăiați câte 1 cm din codițele florilor o dată pe zi
  • - Pasul 2: Schimbați în fiecare zi apa și spălați vasul cu detergent de vase
  • - Pasul 3: Înlăturați florile care se ofilesc pe parcurs
  • - Pasul 4: Feriți buchetul de temperaturi de peste 25 °C sau de sub 10 °C, unele flori exotice nesuportând temperaturile joase

În ceea ce privește aranjamentele florale lucrate pe burete, trebuie să le oferim o grijă asemănătoare.

Respectând limitele de temperatură ca și în cazul buchetelor, vom ține cont de trei aspecte importante:

  1. 1. Plasați coșul ori vasul cu burete într-o zonă ferită de bătaia directă a razelor soarelui
  2. 2. Înlăturați florile care se ofilesc pe parcurs
  3. 3. Udați buchetul cu puținaă apă, la fiecare 2 zile