1. INTERPRETARE, DEFINITII

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre S.C. BAIATUL CU FLORI S.R.L., prin intermediul magazinului virtual www .baiatulcuflori.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti. Definitii: Cumparator – persoana fizica ori juridica, asociatie, fundatie, companie sau alta entitate juridica cu sediul social in Romania ori Strainatate ce emite o Comanda. Vanzator - societatea comerciala S.C. BAIATUL CU FLORI S.R.L. , avand sediul social in Bucuresti, str. B-dul Camil Ressu ,nr. 37B, sector 3, avand numar de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului: J40/ 8823 /2012 si CUI: RO 30495858. Bunuri si Servicii - orice produse sau servicii ce urmeaza a fi livrate de catre Vanzator in mod direct sau prin intermediul unei societati de curierat Cumparatorului. Comanda – documentul electronic ce intervine intre Vanzator și Cumparator prin care Vanzatorul se implica sa livreze anumite bunuri si servicii, iar Cumparatorul doreste sa primeasca aceste bunuri si servicii in schimbul carora se obliga sa faca plata acestora. Contract – prin contract se intelege acea comanda facuta de catre Cumparator si confirmata de catre Vanzator. Dreptul de proprietate Intelectuala – este protejat conform Legii nr. 8 din 14 martie 1996 (*actualizata*) si a legilor conexe. Continutul prezentului site este proprietatea S.C. BAIATUL CU FLORI S.R.L., fiind incluse urmatoarele dar fara a se limita la: imagini, elemente grafice, programe, embleme, sigle, denumiri de produs.

2. ELEMENTE CONTRACTUALE

Odata cu initierea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul www.baiatulcuflori.ro, Cumparatorul accepta forma de comunicare prin care Vanzatorul isi deruleaza activitarea (comanda on-line ori telefonica). Comanda va cuprinde mentiuni clare cu privire la datele de livrare și facturare, eventuale observații suplimentare ale cumparatorului precum data, ora la care sa fie livrate, etc., denumirea produsului comandat. Acceptarea comenzii de către Vanzator se considera realizata atunci cand exista o confirmare telefonica sau electronica din partea acestuia catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea Cumparatorului. Comenzile neconfirmate de Vanzator nu au valoare de contract. Contractul intra in vigoare la data confirmarii Comenzii de către Vanzator, finalizandu-se la momentul platii, respectiv primirii bunurilor și serviciilor comandate de catre Cumparator, confimarea de primire fiind realizata prin semnarea documentelor de livrare utilizate de Vanzator.

3. MENTIUNI CU PRIVIRE LA OBLIGATIILE VANZATORULUI

Datele afisate pe site-ul www.baiatulcuflori.ro au un caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. Din considerente de spatiu descrierile bunurilor și serviciilor furnizate pot fi fragmentate insa vanzatorul va depune toate eforturile de a pune la dispozitia Cumparatorului toate informatiile necesare, pentru ca produsul sa fie prezentat in parametrii pentru care Cumparatorul doreste sa-l achizitioneze. In situatia in care vanzatorul va pune la dispozitia clientilor sai o metoda de comunicare cu magazinul, acesta isi rezerva dreptul de a exclude din site postarile ce contin injurii ori limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta. Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale pentru a onora cererea stipulată in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc specificatiile Cumparatorului. Vanzatorul va depune toate diligentele sa execute bunurile comandate conform imaginilor postate pe site chiar daca nu se obliga sa respecte in totalitate forma elementelor decorative, dimensiunea produsului sau materialele din care elementele decorative sunt prezentate pe site. S.C.BAIATUL CU FLORI S.R.L. nu isi asuma nicio responsabilitate in cazul in care site-ul www.baiatulcuflori.ro nu poate fi accesat de catre utilizatori, pe o perioada nelimitată de timp, din orice motive. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a-si selecta clientela.

4. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Toate drepturile de proprietate intelectuala privind produsele comercializate pe site sunt si vor ramane proprietatea Vanzatorului in calitatea sa de Producator, iar Cumparatorul nu va obtine niciun drept de proprietate intelectuala cu privire la produse. Cumparatorul va despagubi pe Vanzator pentru orice prejudiciu sau pierdere suportată in baza unei astfel de incalcari a dreptului sau de proprietate intelectuala.

5. CONFIDENTIALITATEA

Orice informatii dobandite de Cumparator in urma unei comenzi sunt confidentiale, indiferent daca acestea sunt marcate ca fiind confidentiale sau nu. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, Cumparatorul ofera Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informatii. Cumparatorul este, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici ce au fost transmise prin intermediul site-ului www.baiatulcuflori.ro. Prin inscrierea in baza de date a Vanzatorului, Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre Vanzator ori terti precum: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor și serviciilor noastre, etc.

6. TERMENE DE LIVRARE

Termenul de livrare estimat este de 4 ore/zile de la momentul confirmarii Comenzii de catre Vanzator, acest termen fiind comunicat telefonic sau prin e-mail Cumparatorului. In situatia in care nu poate fi respectat termenul de livrare al Comenzii, Vanzatorul va anunta Cumparatorului noul termen estimat pentru finalizarea si livrarea comenzii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune de la Vanzator, doar in cazul neindeplinirii totale din partea Vanzatorului a executarii Comenzii in conformitate cu termenele stabilite. Daunele nu vor putea depasi 25% din valoarea comenzii.

7. MODALITATEA DE PLATA, PENALITATI

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt precizate in documentul de confirmare a comenzii. Vanzatorul va emite Cumparatorului o factura fiscala pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligandu-se totodata sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii fiscale. In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 1% pe zi din suma datorata. In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea bunurilor comandate, avand in vedere caracterul perisabil al produselor comercializate Cumparatorul se obliga sa achite produsele indiferent de starea acestora determinată de factori exteriori care i-au influentat calitatea (temperatura, umiditate etc.)

8. LIVRAREA PRODUSELOR, ACCEPTAREA COMENZII

Vanzatorul va expedia marfa catre Cumparator in sistem de curierat door-to-door. Vanzatorul va ambala și sigila corespunzator bunurile ce urmeaza a fi transportate. Vanzatorul nu raspunde de eventualele lipsuri din interiorul expeditiilor in cazul in care coletele nu au fost predate in aceleasi conditii cu cele de la ridicare. Livrarea produselor se va face de catre Vanzator prin intermediul unei firme de curierat la adresa indicata de Cumparator prin comanda. Acceptarea bunurilor comandate va fi facuta atunci cand Cumparatorul va semna de primire documentul de livrare ori factura aferenta produselor comandate. In situatia in care Cumparatorul descopera ca produsele livrate nu sunt conforme cu comanda transmisa, acesta va anunta Vanzatorul in termen de maxim 2 ore de la data semnarii documentului de livrare, iar in cazul in care afirmatiile Cumparatorului vor fi demonstrate ca adevarate reprezentantii www.baiatulcuflori.ro vor retransmite intr-un termen rezonabil produsul solicitat.

9. GARANTIA PRODUSELOR

Toate produsele comercializate de catre site-ul www.baiatulcuflori.ro beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare pentru produse perisabile. Produsele care prezinta defecte fizice la returnare nu fac obiectul garantiei dupa cum urmeaza: lovituri, crapaturi, ciobiri, etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor.

10. RASPUNDERE/ TITLUL DE PROPRIETATE

Partile se obliga sa execute intocmai si cu buna credinta obligatiile ce le revin, sa se informeze reciproc asupra desfasurarii contractului. Cumparatorul va suporta orice prejudiciu cauzat din culpa sa fata de terti in legatura cu executarea comenzilor. Pana la plata integrala a pretului Vanzatorul are un drept de retentie asupra bunului vandut. Proprietatea asupra bunurilor comercializate va fi transferata la momentul efectuarii platii de catre Cumparator. Plata se va efectua de catre Cumparator in locatia indicata in comanda ulterior semnarii de primire a documentului de transport furnizat de curier ori semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului.

11. FORTA MAJORA

Forta majora, asa cum este definita de lege, exonereaza de raspundere partea care o invoca in conditiile legii, cu cerinta notificarii scrise prealabile in termen de 3 zile de la aparitia cazului de forta majora si in baza certificatului eliberat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei. Cazul fortuit este un eveniment imprevizibil si de neinlaturat care ia nastere din natura sau fapta omului si care exonereaza de raspundere partea care il invoca cu conditia ca acesta sa fie lipsit de culpa. In cazul fortuit si de forta majora, partile nu vor avea dreptul sa solicite plata daunelor rezultate din neindeplinirea prezentului contract. Termenele contractuale se prelungesc in aceste cazuri cu perioada respectiva.

12. LITIGII

In caz de litigii, partile au obligatia de a le rezolva pe cale amiabila, prin conciliere. Concilierea se va face in termen de cel mult 5 zile de la data primirii cererii scrise, prin scrisoare recomandata, a uneia dintre parti, la sediul/domiciliul acesteia, rezultatul urmand a fi consemnat intr-un proces-verbal de conciliere semnat de ambele parti. Daca nu se va ajunge la o ințelegere cu ocazia concilierii, litigiul va fi supus spre rezolvare instantelor judecatoresti competente de la sediul Vanzatorului.

13. PREVEDERI DIVERSE

Imaginile din magazinul online sunt cu titlu de prezentare. Baiatulcuflori.ro isi rezerva dreptul de a face modificari minore in aspectul acestora, cum ar fi inlocuirea plantelor de suport sau a vazelor in functie de stocurile disponibile. In situatii exceptionale ne rezervam dreptul de a schimba piesa din comanda dumnevoastra cu una echivalenta ca design si cu pret identic sau mai mare. Aceste situatii apar extrem de rar, in cazul in care florile comandate nu sunt disponibile in stoc sau calitatea acestora nu se ridica la standardele impuse. In cazul in care schimbarea este majora, va vom contacta pentru a va cere acordul. Daca nu puteti fi contactat, vom considera ca avem acordul implicit. Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.