Aranjamente florale si buchete cu bujori

Bujorii sunt cu siguranta printre cele mai populare flori ale primaverii. Indragiti pentru eleganta lor si pentru parfumul discret, acestia sunt detaliile ideale pentru buchetele mireselor de mai. Mai mult de atat, bujorii sunt cadouri ideale atat pentru persoanele iubite cat si ca parte a unor buchete sau aranjamente pentru colaboratori profesionali. Denumirea stiintifica a acestora, Paeonia, isi are originea in legenda elena a bujorilor. Se spune ca Paeon era cel mai bun discipol al lui Asclepios, fiul lui Apollo si zeu grec al medicinei. Gelos pe talentul si priceperea lui Paeon, zeul i-a pus la cale sfarsitul insa Hades l-ar fi salvat si l-a transformat in floarea care ne incanta astazi privirile. Se crede ca bujorii sunt originari din China, unde erau folositi atat in arta culinara cat si in medicina si au devenit un simbol al acestei tari. De altfel, mai multe state, inclusiv Romania au ca simbol (oficial sau nu) aceste flori de primavara. Simbolistica lor este in intregime pozitiva si se crede ca aduc noroc si prosperitate in casnicie daca sunt integrati in buchetul de mireasa. Mai mult de atat, bujorii sunt florile ideale pentru a felicita un cuplu aflat la a douasprezecea aniversare a casniciei. Prin urmare, pentru ca ne aflam in plin sezon al bujorilor, am pregatit astazi cateva aranjamente florale si buchete spectaculoase in care am prins aceste flori atat de indragite.

 

Buchet cu bujori Peony Dream

 

Peony Dream este alcatuit, desigur, din bujori roz alaturi de care am asezat hortensii, lalele, frezii, anemone precum si astilbe. Desigur, un astfel buchet este ideal pentru a felicita o persoana draga cu ocazia unei aniversari insa va incurajam calduros sa oferiti un astfel de buchet daca luati parte la oficierea unei cununii civile.

 

 

 

Aranjament floral cu bujori Box of Grace

Box of Grace este cadoul ideal pentru a felicita o colega cu ocazia zilei de nastere sau pentru a multumi unui colaborator. Elegant si rafinat, Box of Grace va insenina orice birou intr-o maniera discreta. Am ales pentru acest aranjament orhidee vanda insotite de lalele si zambile pastelate, alaturi de trandafiri albi si ornithogalum. De asemenea, am adaugat bujori albi cu inflorescenta generoasa.

 

Aranjament floral cu bujori Beautiful Vintage

O ocazie speciala trebuie celebrata cu un aranjament pe masura iar florile sunt alegerea ideala. Nicio esarfa nu poate fi mai fina la atingere decat delicatetea petalelor si niciun parfum de lux n va intrece aroma raspandita in jur de catre flori. Beautiful Vintage este un spectacol cromatic alcatuit din trandafiri, orhidee vanda, si orhidee dendrobium alaturi de liatris si, desigur, de bujori.

 

 

Buchet cu bujori Dragoste Nebuna

Un astfel de buchet este conceput exclusiv cu gandul la doua momente importante din viata de cuplu: atunci cand vrei sa ii spui pentru prima data "te iubesc" sau atunci cand vrei sa ingenunchezi pentru a o cere in casatorie. Desigur, din acest buchet ca o declaratie de dragoste nu putea lipsi trandafirii rosii. Alaturi de el am asezat inedite frezii oranj si un soi spectaculos de bujori.