NOU! Va asteptam si la floraria noastra. Adresa Băiatul cu Flori : Str. Vulcan Județul, nr. 9, Sect. 3, București

La multi ani Ilinca, Eliana, Ilia! - Flori pentru doamnele sarbatorite de Sfantul Ilie

Unul dintre detaliile care diferentiaza un domn de un barbat oarecare este faptul ca cel dintai isi aminteste (sau are un secret care sa ii aminteasca) de aniversarile doamnelor din preajma sa, indiferent ca e vorba despre celebrarea experientei acumulate sau despre sarbatorirea numelui. Tomai de acea, Baiatul cu flori va dedica astazi cateva randuri si recomandari pentru acei domn care vor face cadouri florale pe 20 iulie. Peste 120 000 de oameni sunt botezati cu numele sfantului Ilie iar peste 15 000 dintre acestia sunt doamne care poarta un nume derivat. 

In religia crestina, Sfantul Ilie a fost unul dintre cei mai importati prooroci si a trait cu 800 de ai inainte de nasterea lui Iisus. Pentru ca faptele sale au fost atat de placute lui Dumnezeu, Sfantul Ilie a fost urcat la cer de viu, intr-un car de foc.

In ceea ce priveste traditia populara, exista numeroase supersitii si obiceiuri legate de ziua sfantului. Acum este momentul in care ciobanii pot cobori de la stana cu cadouri pentru sotii sau dragute. Mai mult de atat, se spune ca merele nu trebuie mancate inainte de aceasta data insa cu ocazia sarbatoririi proorocului, fructele pot fi culese si duse la biserica pentru a fi sfintite. Chiar si asa, in mod traditional exista un ritual aparte prin care puteau fi adunate. Stapana casei chema in curte copiii vecinilor care incepeau sa scuture marul. Se spune ca, de fiecare data cand un mar atingea pamantul, sufletele celor plecati dintre noi se bucurau. Tot in ziua de 20 iulie, femeile culegeau plante de leac, in special busuioc, pe care il agatau la uscat.
Cu siguranta multe dintre aceste obiceiuri si traditii s-au ratacit pe drum sau nu mai au loc in societatea actuala. Acest fapt nu este un motiv pentru a lasa aceasta zi sa treca fara a felicita cu un buchet sau aranjament elegant doamnele care poarta nume derivate de la Sfantul Ilie.

 

1. Aranjament de flori pentru Sfantul Ilie Colour my world

Ca sa pastram un strop din traditiile romanesti, acest aranjament este daruit intr-un cosulet, o varianta moderna a cosurilor gasite in fiecare casa de gospodari. In loc de mere si roade ale pamantului, am pus in el zambile, orhidee vanda si aspidistra.

 

2. Aranjament de flori pentru Sfantul Ilie In Sun We Trust

Pastrand aceeasi usoara nota reinterpretata de traditie, si acest aranjament floral este asezat intr-un cosulet. De aceasta data, florile alese sunt narcise, zambile, miniroze si orhidee in culori furate parca din astrul zilei. Datorita paletei cromatice aproape neutra ca semnificatie, un astfel de aranjament poate fi daruit cu incredere atat unei doamne din familie, cat si iubitei sau unei persoane din mediul profesional.

 


3. Aranjament de flori pentru Sfantul Ilie Along Comes the Sun

Cu cea de-e treia sugestie de cadouri florale, schimbam destul de mult registrul. Daca primele doua optiuni conservau si reinterpretau micile accente traditionale, de aceasta data ne indreptam atentia catre un aranjament de flori cu un aspect modern, chiar arhitectural, menit unei persoane dragi mereu in pas cu moda, cu tehnologia, si cu o imaginatie bogata. Along comes the sun contine zambile, orhidee si craspedia.

 

4. Buchet de flori pentru Sfantul Ilie Touch of Spring

Pentru o persoana draga si foarte tanara care isi serbeaza ziua numelui de Sfantul Ilie, recomandam un buchet de flori elegant prin simplitatea sa si care inspira ideea de inocenta. Touch of spring este un buchet compus din lalele ale caror petale delicate au o usoara umbra rozalie, precum si zambile, sustinute de parfumatele frezii albe.