NOU! Va asteptam si la floraria Baiatul cu Flori . Adresa Băiatul cu Flori : Str. Vulcan Județul, nr. 9, Sect. 3, București

Regele Florilor: Semnificatia ascunsa a trandafirului

Asa cum va povesteam in numeroase alte ocazii, elegantul limbaj al florilor a fost dezvoltat de catre gentlemenii englezi in perioada victoriana, atunci cand fiecare floare a primit o semnificatia aparte. Mesajul acestora nu era transmis doar prin specia florilor alese, ci si prin gradul de inflorire (in special in cazul trandafirilor), cat si prin culoare. Sa nu uitam ca vorbim despre o perioada a istoriei invaluita in pudoare, maniere elegante si ritualuri subtile de curtare, multe dintre ele pierdute astazi. Trandafirii au fost cele mai populare optiuni pentru surprizele florale parca din cele mai vechi timpuri si,de aceea, este extrem de important sa cunoastem semnificatia acestor flori, in functie de culoarea lor.

 

Trandafiri rosii

Nu exista niciun dubiu care este simbolul trandafirilor rosii. Acestia sunt asociati inca din antichitate cu dragostea si erau considerate florile Afroditei, colorate si parfumate de sangele ei, atunci cand spinii trandafirilor i-au intepat picioarele. Prin urmare, buchetele de trandafiri rosii, deschisi sau doar impodobiti sunt cadoul ideal exclusiv destinat iubitei sau sotiei.

 

Trandafiri galbeni

La origine, in era victoriana, trandafirii galbeni erau considerati mesageri ai geloziei. Desi culoarea este inca asociata cu acest sentiment pasional, in zilele noastre, trandafirii galbeni au capatat o alta valenta.

Deschisi complet sau inca imbobociti, trandafirii galbeni simbolizeaza prietenia si afectiunea frateasca pentru o persoana cu un carater jovial si multa pofta de viata. Acestia pot fi daruiti unei prietene apropiate, surorilor sau altor rude din familie.

 

Trandafiri albi

Desi albul a fost asociat intotdeauna cu ideea de puritate, in limbajul florilor, aceasta culoare are o alta semnificatie. Un domn poate trimite trandafiri albi unei doamne pe care o doreste iar mesajul transmis de ei este esti absolut divina.

Pe de cealalta parte, bobocii albi de trandafiri sunt trimisi unei admiratoare considerata de domn prea tanara pentru iubire, insa care se bucura de respectul celui care ii trimite florile.

 

 

Trandafiri mov sau liliachii

Mesajul transmis de trandafirii in aceste nuante vorbeste despre dragoste la prima vedere. In acelasi timp, pentru ca in multe culturi acestor tonuri cromatice le sunt atribuite conotatii mistice, astfel de trandafiri vorbesc despre pasiunea unui barbat fermecat de o femeie absolut speciala. Totusi, sub acest aspect, se ascunde si nevoia de prudenta sau teama in fata necunoscutului.

 

Trandafiri roz

Dintre toate culorile pamantului, probabil ca cel mai greu de descifrat sunt trandafirii roz. Pe masura ce nuantele lor variaza, variaza si semnificatia. In timp ce tonurile mai aprinse sunt simboluri ale aprecierii, rafinamentului, feminitatii si elegantei, nuantele pale de roz vorbesc despre admiratie, gratie si farmec.

 

Trandafiri portocalii

Este foarte important de retinut ca in perioada istorica in care a fost conceput si dezvoltat limbajul florilor, trandafirii portocalii erau o raritate. Tocmai de aceea, destinatara lor era o femeie care a capitvat complet gandurile si dorintele unui domn, care il fascineaza si care trezeste in acesta o pasiune greu de stapanit.