NOU! Va asteptam si la floraria noastra. Adresa Băiatul cu Flori : Str. Vulcan Județul, nr. 9, Sect. 3, București

Buchete de flori cu ocazia Sfintilor Petru si Pavel

Pe 29 iunie, in ritul ortodox sunt sarbatoriti Sfintii Apostoli Petru si Pavel, primii propavaduitori ai Evangheliei. In mod Paradoxal, in noaptea in care Iisus a fost arestat, Petru s-a lepdat de el de trei ori iar Pavel a fost unul dintre prigonitorii crestinilor. De altfel, inainte de aceasta sarbatoare, crestinii tin o perioada de post cu date care variaza in functie de Paste. In 2015, postul a inceput pe 8 iunie si se va incheia pe 29 iunie.

Simon era numele adevarat al lui Petru si a fost al doilea apostol ales de Iisus, dupa Andrei, fratele sau. Hristos l-a ales pe Simon pentru a fi piatra pe care se intemeiaza crestinismul iar de atunci numele sau a ramas Petru (din grecescul Petros). Mai mult, catolicii il considera pe Sfantul Petru primul papa, desemnat chiar de Dumnezeu intrupat. Dupa rastignirea si invierea lui Iisus, pasii lui Petru l-au purtat pe apostol in Ierusalim, Iudeea, Samara si in numeroase alte locuri pentru a propavadui religia crestina. In anii de batranete, apostolul a ajuns in Roma, unde crestinii erau prigoniti de catre Nero. De altfel, la ordinele imparatului, Sfantul Petru a fost crucificat si ucis pe 29 iunie 67. La cererea apostolului, Petru a fost crucificat cu capul in jos pentru ca s-a socotit nedemn sa moara asa cum a murit Iisus.

In aceeasi zi, tot din ordinele imparatului Nero, Sfantul Pavel a fost executat prin decapitare. Numele sau era de fapt Saul si era urmas al fariseilor insa avea cetatenie romana. Acesta fusese educat in religia iudaica si a devenit un aprig prigonitor al crestinilor. In drumul sau catre Damasc, acolo unde se ducea in cautarea crestinilor, se spune ca Iisus i s-a aratat lui Saul si i-a cerut socoteala pentru prigonire. Aparitia lui Iisus l-ar fi orbit insa a gasit drumul spre Damasc unde a fost botezat in religia crestina de catre episcopul Anania si a primit astfel numele Pavel, care inseamna liniste. Sfantul Pavel a fost arestat in Ierusalim insa pentru ca era cetatean roman, acesta a fost trimis in Roma pentru judecata iar aici a fost ucis in aceeasi zi cu Sfantul Petru.

Astfel, in aceasta zi, cei doi sfinti sunt sarbatoriti impreuna. In Romania, in jur de 500 000 de romani isi sarbatoresc ziua numelui pe 29 iunie. Cele mai populare nume sunt Petru, Petre si Pavel   iar doamnele se numesc Paula, Petronela si Petruta. Prin urmare, iata care sunt recomandarile Baiatului daca doriti sa surprindeti o persoana draga cu un cadou floral intr-o zi atat de speciala.

 

Aranjament floral pentru onomastica My life is briliant

Acest aranjament este potrivit in special unei colege de birou sau unui colaborator pe car doriti sa il felicitati cu ocazia zilei de nume datorita aspectului elegant, proapat si cu un aer usor exotic. My life isi briliant este un aranjament format din hortensie, trandafiri, orhidee vanda si frezii totul in nuante calde de crem, roz si in tonuri jucause de albastru.

 

Aranjament floral pentru onomastica Penoy Dream

Baiatul recomanda acest superb aranjament bogat si elegant unei doamne cu adevarat speciale din viata oricarui barbat. Vorbim, desigur, despre iubita sau sotie. In aranjamentul Peony Dream, am pus buchetele generoase de hortensie, ca punct de sustinere, completate apoi de bujori roz delicati, alaturi de frezii si anemone.

 

Aranjament floral pentru ziua numelui More than color

Cu siguranta unul dintre cele mai deosebite aranjamente recomandate de Baiatul cu Flori este More than color. Acesta este un indemn la bucurie, la sarbatoare si la veselie. Desi poate fi potrivit oricarei persoane pe care doriti sa o felicitati, acest aranjament superb poate fi un cadou ideal pentru mama al carei nume il sarbatoriti cu ocazia Sfintilor Petru si Pavel. Acesta este alcatuit din strelitzia, cunoscuta si ca floarea paradisului, lalele, cymbidium, skimmia grena.

 

Buchet de trandafiri pentru onomastica Red as Love

Chiar si dupa nume doar, nu exista indoiala carei persoane iubite este menit un astfel de buchet de flori. Sotia sau iubita sarbatorita cu ocazia Sfintilor Petru si Pavel va fi mai mult decat placut impresionata daca isi va incepe ziua cu un astfel de buchet, format dintr-un singur trandafir alb, ca simbol al sinceritatii si trandafiri rosii, ca simbol al iubirii.