Buchete si aranjamente spectaculoase cu protea

Protea este o floare exotica speciala care aduce o nota de rafinament si de eleganta oricarui ansamblu floral, indiferent ca este oferit unei persoane apropiate din familie, iubitei, sotiei sau unui collaborator professional. Aceasta este nativa in sudul continentului african insa anumite soiuri pot fi intalnite si in Australia. Floarea a primit acest nume in 1735 de botanistul, medical si zoologul suedez Carl Linnaeus dupa zeul Proteus, cel care isi putea schimba forma dupa cum doreste. De altfel, protea a primit acest nume tocmai pentru ca asemenea zeului anterior mentiona, floarea apare intr-o varietate larga de forme. Astazi sunt cunoscute intre 1400 si 1600 de soiuri diferite de protea in culori, forme si texture diferite.  Mai mult de atat, protea este unul dintre cele mai rezistente soiuri de flori din lume si s-au descoperit stramosi ai acestei flori care dateaza din Cretacic. Cele mai multe dintre florile de protea au nuante de roz insa sunt disponibile si flori albe, verzui, negre, galbene sau de un rosu inchis, mai rare. Pe langa aspectul estetic, unul dintre motivele pentru care exoticele flori de protea sunt atat de indragite este ca pot fi uscate si pastrate vreme indelungata in stare perfecta. In limbajul florilor, protea simbolizeaza schimbarea, curajul si speranta.

 

Aranjament floral de primavara Cotton Candy

 Un astfel de aranjament vesel poate fi daruit cu incredere unei persoane apropiate din familie. Ansamblul floral in tonuri pline de viata este alcatuit din zambile, frezii, hortensie si orhidee cymbidium. In plus, Cotton Candy este innobilat cu o floare de protea intr-o nuanta calda de roz.

 

Buchet cu flori exotice New World

Un astfel de buchet in tonuri reci poate fi cadoul ideal pentru o colega de birou sau pentru un alt colaborator din viata profesionala. In acelasi timp, cu siguranta va fi o surpriza placuta daca este daruit unei persoane cu spirit original, rebel din anturajul personal. New World are 3 lujeri de anthurium proaspeti si rezistenti precum si skimmia grena carora le-am alaturat 2 flori mari de protea.

 

Buchet cu flori exotice Flying bird

Un buchet de flori exotice format din strelitia si anthurium este cadoul ideal catre orice doamna rafinata, fie ca e vorba de viata profesionala sau personala. Pe langa florile anterior mentionate, in Flying Bird am prins aralis si o floare roz, rezistenta de protea.

 

Buchet exotic din protea Floral Fuzz

Daca in celelalte buchete si aranjamente florile de protea erau insotite de alte flori la fel de fermecatoare, buchetul Floral Fuzz are ca vedete 3 fire ale acestei flori exotice. Pentru a le scoate in evidenta, in jurul lor am prins 5 fire de bouvardia intr-o nuanta dulce de roz, hyppericum somon si skimmia grena. Pentru un contrast cromatic indraznet am adaugat santini verde si frunze proaspete care completeaza aspectul original al buchetului.

 

Aranjament in cutie Sweet Sunset

Aranjamentul Sweet Sunset poate fi cadoul perfect de casa noua tocmai pentru ca vedetele ansamblului floral sunt florile de protea care simbolizeaza schimbarile si speranta. Alaturi de ele am adaugat amaryllis trandafiri, frezii si lalele, toate in nuante solare, puternice care contrasteaza placut cu delicatetea cromatica a florilor de protea.