NOU! Va asteptam si la floraria noastra. Adresa Băiatul cu Flori : Str. Vulcan Județul, nr. 9, Sect. 3, București

Cum iti poti impresiona iubita si altfel decat cu un buchet de flori? Cu un intreg Festival al Florilor!

Cu siguranta daruirea unui buchet de flori este unul dintre cele mai elegante gesturi pe care le poate face un domn. Exista numeroasa ocazii in care acestea pot fi oferite, incepand de la gesturile de gratitudine, multumire sau apreciere pana la partea unui ritual de curtare. In acest caz, desigur ca un buchet sau un aranjament sofisticat de flori este o surpriza placuta insa cum ar fi daca printre delicatele petale ale florilor s-ar ascunde doua bilete de avion catre cele mai frumoase festivaluri ale florilor din lume? In decursul anilor, acestea au loc in diferite tari de pe planeta, fiecare cu farmecul si specificul sau.

 

Festivalul Florilor din Chiang  Mai

 

Orasul Chang Maii se afla in partea nordica a Thailandei iar in primul weekend al lunii februarie din fiecare an, strazile sale se imbraca in haine de sarbatoare tesute din mii si mii de petale colorate. Florile cele mai des intalnite in cadrul acestei sarbatori sun crizantemele albe si galbene, trandafirul de Damasc- varietate intalnita doar in aceasta zona, precum si orhidee roz sau mov.

Cel mai asteptat moment al acestui festival este parada. Carele alegorice sunt impodobite cu milioane de flori, dansatorii imbracati cu haine in culori vibrante executa vechi dansuri traditionale si impart trandafiri spectatorilor.

 

 

 

 

Festivalul Florilor din Medellin, Columbia

 

Feria de Las Flores este un festival columbian care se intinde pe o saptamana intreaga. Ascuns in inima muntilor Anzi, orasul este inundat de mii de flori si de parfumurile acestora in fiecare luna august. Cunoscut uneori ca Orasul Primaverii fara Sfarsit, Medellin gazduieste in aceasta saptamana speciala numeroase evenimente artistice, spectacole cu cai sau competitii intre cei mai priceputi artisti ai florilor. Traditia acestui festival a inceput in 1957, cu o expozitie de flori in cinstea Fecioarei Maria.

Parada are o puternica insemnatate istorica pentru locuitorii acestei tari. Printre cai si care alegorice sunt amestecate cete de oameni care duc in spate aranjamente florale imense. Acesti oameni ii reprezinta pe sclavii care, in vremurile apuse, erau nevoiti sa isi care asupritorii in spate pe strazile orasului.

 

 

 

Parada trandafirilor din Pasadena

 

In fiecare zi de 1 ianuarie, orasul Pasadena din California sarbatoreste sosirea noului an intr-o maniera inedita. Oamenii profita de clima prietenoasa de iarna a acestui stat si celebreaza anul care abia incepe pe strazile orasului, printre care alegorice, parade cu cai si concursuri de frumusete. Ceea ce da elementul spectaculos al acestui festival sunt, evident, miile de flori care impodoboesc masinile, carele, oamenii sau sunt purtate pur si simplu in brate apoi aruncate catre participanti. Sub patronajul trandafirului, au loc si competitii sportive in aceasta zi, dintre care cel mai asteptat eveniment este traditionalul meci de fotbal.

Parada trandafirilor isi are originile la sfarsitul secolului al XIX-lea, mai exact de pe 1 ianuarie 1980. De atunci, este urmarita de pe strazi de mii de participanti si este difuzata in SUA de numeroase canale de televiziune. Punctele centrale de atractie sunt, evident, carele alegorice impodobite cu flori, reprezentative pentru fiecare stat american in parte.