Ploaie cu flori pentru Sfantul Ilie

Pe 20 iulie, in calendarul orthodox este sarbatoria ridicarea la cer a Sfantului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul. Se spune ca a fost ridicat la ceruri cu tot cu trup intr-un car de foc si are puterea de a inchide si deschide cerurile. Folcorul romanesc abunda in mituri si legend despre Sfantul Ilie, considerat divinitate meteoroligica in puterea careia stateau plaoile, grindina, furtunila si seceta. In traditia populara, atunci cand tuna, se spune ca Sfantul Ilie alearga prin ceruri cu carul sau de foc. O alta legenda spune ca daca e furtuna cu tunete si fulgere in ziua de 20 iulie, Sfantul e furios pentru ca oamenii au uitat sa ii cinsteasca ziua sau nu ii pomenesc pe morti. O alta poveste spune ca Sfantul Ilie cutreiera cerul in lung si in lat pentru a-I gasi pe diavolii pusi pe rele si pentru a-I biciui pentru faptele lor. Acestia se ascund pe campuri sau in copaci iar fulgerul care izbeste pamantul este fulgerul sfantului care ii pedepseste pe incornorati. Pe 20 iulie, aproape 130 000 de romani isi sarbatoresc ziua de nume. Printre doamnele care trebuie felicitate cu aceasta ocazie se numara Ilinca, Lia, Eliana si Ilia. Impresioneaza-le pe doamnele sarbatorite de Sfantul Ilie cu superbele flori din colectia pentru onomastica a Baiatului cu Flori.

 

Aranjament de flori pentru Sfantul Ilie Exotic Love

Un astfel de aranjament elegant este potrivit pentru o colega de birou sau pentru o colaboratoare profesionala care isi sarbatoreste ziua de nume pe 20 iulie. Exotic Love este elegant prin simplitatea liniilor in care este conceput si absolut spectaculos datorita asocierii cromatice. Aranjamentul este format din orhidee cymbidium, frezii, lalele si ornithogalum.

 

Aranjament de flori pentru Sfantul Ilie Strawberry fields forever

Un astfel de cadou floral este felicitarea ideala cu ocazia onomasticii pentru sotie si iubita. Impresionant prin volum si design, Strawberry fields forever este un aranjament care vorbeste despre dragoste, pasiune si dorinta. Culoarea vedeta a aranjamentului este rosul redat de trandafiri, cei mai cunoscuti mesageri ai dragostei, si de lujerul proaspat de amaryllis. In aranjament am adaugat exotica orhidee mokara si cupe elegante de cymbidium, precum si astilbe.

 

Aranjament de flori pentru Sfantul Ilie Fancy a cuppa

Cu siguranta acesta este aranjamentul ideal pentru a felicita o bunica, soacra sau mama care isi sarbatoreste ziua numelui de Sfantul Ilie. Fancy a cuppa este un aranjament vesel, luminous si exotic asezat intr-un suport cu forma de cana. Acesta este format din orhidee vanda, trandafiri roz, zambile si liatris.

 

Aranjament de flori pentru Sfantul Ilie Soft Lips

O forma de afectiune frateasca, un semn de apreciere sau de multumire catre o prietena si chiar o declarative de dragoste pot fi transmise de ziua numelui unei persoane dragi cu ajutorul acestui aranjament spectaculos, in culori de vara. Soft Lips este alcatuit din fire inalte de lisianthus pastelat, un trandafir alb, gerbera in culori furate din soare si o cupa de orhidee cymbidium. Toate acestea sunt insotite de skimmia grena si brunia.

 

Aranjament de flori pentru Sfantul Ilie Box of Orchid

Florile exotice din acest aranjament au fost puse impreuna pentru a celebra o doamna plina de eleganta si cu gusturi rafinate. Box of orchid este o rapsodie de orhidee din soiuri diferite insotite de ornithogalum, brunia si eucalipt.