NOU! Va asteptam si la floraria noastra. Adresa Băiatul cu Flori : Str. Vulcan Județul, nr. 9, Sect. 3, București

Top 3 cele mai frumoase plante in ghiveci

Un buchet de flori oferit unei doamne poate fi cea mai frumoasa surpriza si, in acelasi timp, unul dintre cele mai elegante gesturi pe care le poate face un domn. Desigur ca mesajul transmis de acestea este foarte important si destul de dificil de navigat printre atatea simboluri florale. De aceea, o alternativa pentru un cadou de neuitat si care poate dainui ani intregi este o floare in ghiveci care poate suplini cu succes un aranjament sau un buchet. Tocmai de aceea, Baiatul cu flori vine astazi cu cateva sugestii in acest sens. Un astfel de gest nu doar ca va surprinde placut dar va rezista mai mult timp. Prin urmare, iata care sunt cateva dintre cele mai indragite plante in ghiveci care pot fi daruite atat unei doamne speciale, cat si unui colaborator ca semn de apreciere sau felicitare pentru un eveniment deosebit.

 

Zambile

 

Indragitele flori de primavara se afla in topul preferintelor pentru ca sunt surprinzator de usor de procurat pe toata durata anului si, in plus, aroma lor fermecatoare bucura pe oricine. In plus, nu necesita o ingrijire foarte delicata. De regula, sunt destul de rezistente in ghiveci insa, cu un dram de atentie in plus, zambilele plantate in ghiveci pot inflori ani la rand. Mai mult de atat, ele sunt foarte rezistente la transfer si, daca persoana in cauza are si o gradina, ele pot fi plantate in curte, de preferat toamna. Se adapteaza foarte usor la orice tip de sol si este plantata intr-un loc luminos fara sa fie arsa direct de soare, zambilele vor inflori an dupa an in toate culorile pamantului.

  

Stephanotis

 

Cunoscuta si sub denumirea de iasomie de Madagscar, stephanotis este o planta cataratoare cu o durata incredibila de viata, atunci cand primeste ingrijirea corespunzatoare. De altfel, acesta este un aspect foarte important de care trebuie sa se tina cont in cazul acestei flori. Micile sale flori albe care isi schimba treptat culoarea in galben apar atunci cand sunt respectate particularitatile acestei flori. De regula, stephanotis are doua perioade in care infloreste. Cea dintai este intre lunile ianuarie si mai iar cea de-a doua apare de regula in iunie si poare dura pana in octombrie. Prin urmare, acea persoana speciala care va primi iasomia de Madagascar se va bucura de florile si parfumul sau cel putin jumatate de an. Nu rezista la inghet si este recomandat sa fie pastrata in permanenta la temperaturi de cel putin 10 grade Celsius si udata cu regularitate, insa fara a exagera. In ghiveci si cu ingrijirea corespunzatoare, Stephanotis poate atinge chiar si inaltimea de 3 metri.

 

 

 

Gardenia

 

Originara din zone tropicale, o astfel de floare nu rezista in mod normal in gradinile din Romania. Totusi, superba floare exotica ce imprastie un parfum rafinat este cultivata cu succes in ghiveci si infrumuseteaza orice locuinta. In plus, oferirea unei astfel de flori este un semn de eleganta a caracterului celui care o daruieste si ilustreaza sentimentele sale de apreciere catre o persoana deosebita.

De regula, solul in  care creste aceasta planta trebuie sa fie acid.  Prin urmare, trebuie sa se tina cont de acest aspect atunci cand este mutata intr-un ghiveci mai mare decat cel primit. In plus, are nevoie de foarte multa lumina insa bataia directa a soarelui poate fi nociva. De aceea, trebuie pusa intr-un loc luminos insa ferita de razele directe. In timpul primaverii, poate fi plasata la fereastra insa vara, gardenia trebuie mutata, eventual intr-un geam orientat catre vest.