Ce flori sunt disponibile in luna octombrie?

Asa cum spuneam in numeroase randuri, toamna este un anotimp foarte generos cu noi si nu doar in sensul cromatic sau agrar. Ca o a doua primavara, aceasta perioada abunda in flori care pot alcatui, iar acest lucru se intampla cu siguranta sub bagheta magica a Baiatului, buchete si aranjamente florale spectaculoase. In acelasi timp, ca un secret de culise, e important de stiut care sunt florile sezonului pentru ca acestea pot scadea considerabil pretul unui astfel de cadou. Desigur ca dragostea si gesturile frumoase sunt nepretuite insa in acelasi timp, una dintre credintele Baiatului, alaturi de unicitate si frumusete desavarsita, este bugetul prietenos. Prin urmare, astazi vom trece in revista cele mai accesibile flori ale lunii octombrie. Este important de subliniat totusi faptul ca Baiatul este priceput la magie si poate personalize buchetele si aranjamentele cu flori din afara sezonului natural de inflorire.

 

Amaryllis

Desi aceasta floare este asociata in mod traditional lunilor de iarna, amaryllis poate fi procurata si toamna. Originara din padurile africane si din America de Sud, aceasta floare aduce un plus de culoare si de volum buchetelor sau aranjamentelor. Este disponibila in nuante de galben, verde sau roz, precum si pe alb insa cu siguranta cea mai spectaculoasa optiune este amaryllis rosu. In limbajul florilor, vorbeste despre eleganta, frumusete si mandrie.

Aranjamentul este disponibil aici.

 

Crizantema

Aceasta regina a florilor de toamna este cultivata in Orientul Indepartat de mai bine de 2500 de ani si este considerata un simbol al regalitatii. Aceasta este disponibila intr-o paleta cromatica surprinzator de ampla si are un parfum foarte placut care aminteste de mosc. In acelasi timp, crizantema este mesager al optimismului, al urarilor de viata lunga si al bucuriei.

Aranjamentul este disponibil aici.

 

Celosia

Denumita popular si Creasta Cocosului, celosia aduce o pata de culoare in orice buchet sau aranjament floral. Desi nu este parfumata, daca optezi aceasta floare pentru cadoul tau, faci o alegere care va rezista surprinzator de mult timp in vaza. De asemenea, e bine de stiut ca celosia este cu adevarat spectaculoasa in nuantele ei de rosu inchis sau portocaliu. Mai rar, aceasta poate fi intalnita in nuante de galben, verde sau roz.

Aranjamentul este disponibil aici.

 

Cala

Trompetele elegantelor cale sunt disponibile aproape pe tot parcursul anului, inclusiv in octombrie. Acestea provin din Africa iar in limbajul florilor, ele se traduc prin splendoare. De asemenea, calele simbolizeaza iubirea arzatoare, admiratia pentru frumusetea feminina, gratia si eleganta. Desi nu sunt parfumate, aceste flori gratioase au o rezistenta surprinzatoare si sunt disponibile pe alb, crem, galben, portocaliu, roz, rosu si visiniu.

Buchetul este disponibil aici.

 

Gerbera

Cu siguranta aceasta este o alta floare sinonima cu acest anotimp in primul rand datorita paletei cromatice. Galben, portocaliu si rosu sunt culorile de toamna regasite si in petalele acestei flori, aidoma nuantelor imbracate de copaci. De asemenea, gerbera poate avea albul cel mai pur sau rozul cel mai delicat. In limbajul florilor, este mesagerul prieteniei si al protectiei.

Aranjamentul este disponibil aici.